Your shopping cart is empty.

Session box problem

Submitted by gdaddie on Fri, 11/08/2019 - 11:53
gdaddie
Control Surface Studio User

Hello, I’ve made a 4x4 session starting from pad 5 in order to use the four last columns of my APC mini for clip launching in Live. I have also mapped 2 buttons for up-down navigation but my problem is that I don’t get the correct led feedback. The apc mini continues to show me the 16 clips of the pads that I assigned in the first place and when I schroll down the scenes won’t change relatively. Am I doing something wrong? Or is this a feature not included?
Thanks in advance

Topic Category: 

9 Responses

Comments

John Carney
Forum Admin
#1

Hi,

Your LEDs should refresh/update when you move the session box around. 
My first thought is that maybe you have an error in your script which occurs when you move the session box, preventing the LEDs from updating correctly. 
Please paste the contents of the CSS error log (or log.txt file) here and we can investigate further. 

Thanks

gdaddie
Control Surface Studio User
#2

It actually did once after I deleted the previous session box and made a new one.! But, it was really really slow. It did 1 sec to refresh the grid of the clips. When I tried to make a few changes in the new session box to add a stop all button I had the same problem. It freezes at the starting point of the grid and doesn't respond tp the scholl buttons. Then the pads of apc mini turned all red.

Here is the log:

Traceback (most recent call last):
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/__init__.py", line 4, in create_instance
return css_test_session(c_instance)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 39, in __init__
self.set_active_mode(self.modes[0])
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1995, in set_active_mode
remove_mode()
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 449, in _remove_mode1
self.remove_session_box(combination_mode)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1852, in remove_session_box
self.current_track_offset = self._session._track_offset
AttributeError
:
'css_test_session' object has no attribute '_session'
Traceback (most recent call last):
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/__init__.py", line 4, in create_instance
return css_test_session(c_instance)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 39, in __init__
self.set_active_mode(self.modes[0])
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1995, in set_active_mode
remove_mode()
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 449, in _remove_mode1
self.remove_session_box(combination_mode)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1852, in remove_session_box
self.current_track_offset = self._session._track_offset
AttributeError
:
'css_test_session' object has no attribute '_session'
Traceback (most recent call last):
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/__init__.py", line 4, in create_instance
return css_test_session(c_instance)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 39, in __init__
self.set_active_mode(self.modes[0])
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1995, in set_active_mode
remove_mode()
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 449, in _remove_mode1
self.remove_session_box(combination_mode)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1852, in remove_session_box
self.current_track_offset = self._session._track_offset
AttributeError
:
'css_test_session' object has no attribute '_session'
Traceback (most recent call last):
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/__init__.py", line 4, in create_instance
return css_test_session(c_instance)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 39, in __init__
self.set_active_mode(self.modes[0])
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1995, in set_active_mode
remove_mode()
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 449, in _remove_mode1
self.remove_session_box(combination_mode)
File "/Applications/Ableton Live 10 Suite.app/Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts/css_test_session/css_test_session.py", line 1852, in remove_session_box
self.current_track_offset = self._session._track_offset
AttributeError
:
'css_test_session' object has no attribute '_session'
Clear Log

John Carney
Forum Admin
#3

Hi,

Thanks for posting your log. This is a weird one, from what I can tell it sounds like there is no session box available in the script
css_test_session' object has no attribute '_session
Maybe its a naming issue, have you named any of your mappings '_session' by any chance?

Sorry but could you post up the script.json and controller.json files also (or email them to us if you prefer).

gdaddie
Control Surface Studio User
#4

Hey there, I have tried this a couple of time. Still nothing. The log I had send you was from my script that was named test_session.json but I don't know how is this making any difference.
Here is my latest attempt.

John Carney
Forum Admin
#5

I installed and tried your script in Ableton but do not get any errors and I don't see any issues in the setup of it either.
So we can pin this error down, can you try a new script with just a blank session box (dont add any leds or clip controls) and the 2 navigation buttons. Clear your log and install it in Live and test if 1) you still get errors and 2) the navigation controls work.
If that works ok, try clip controls back in and test those, then the leds etc.

gdaddie
Control Surface Studio User
#6

OK, it worked! Thanks for the advice! The only difference (I think) is that I didn't use all the led options in the session box. In Live the session box moves but the led feedback is terribly slow. The session box in Live moves ok but the clips on the apc mini change with a 2 sec delay per step. Is there anyway to solve this one?

John Carney
Forum Admin
#7

Great stuff!
Do you have anything running in between live and your APC which could be slowing down communication, maybe an audio interface or some piece of software?
It really should be pretty much instant, especially as you only using a small script.

gdaddie
Control Surface Studio User
#8

I found out what it was... CSS crashed a lot yesterday while trying different versions of the script and I saw at the Activity Monitor that multiple instances of CSS Helper were running using 80% of my CPU! I guess that was it! Thanks so much for the help! Feel free to use my APC mini json controller file (if you like it) so that future members could use it!

John Carney
Forum Admin
#9

oh did it, you're on Mac right?
Thanks for the offer of the controller file. We will publish it to the server for download within CSS.