Your shopping cart is empty.

LED Feedback

Submitted by rebbarth on Wed, 10/16/2019 - 06:22
rebbarth
Control Surface Studio User

Hi, i know seems old but still, cannot get it to work.
Using a Midimix. Watched the video, makes totally sense but in my case doesn´t work.

Controller scipt led on 127 off 0

Want to light up when specific mode is on / or track highlight. Tried custom and default on script /mode/highlight - nothing

Choosing the right button . Am on MID channel 16, is that a problem?

Topic Category: 

5 Responses

Comments

przykuty
Pro User
#1

Did U resolve the problem.
Have the same issue with my Novation Launchkey mini MK3, no matter what, LEDs is not working.

rebbarth
Control Surface Studio User
#2

@przykuty No i didn´t.

Hello guys, dont you answer anymore?

John Carney
Forum Admin
#3

Hi rebbarth, sorry for the slow reply.
I am testing with a Midi Mix here, LEDs work correctly when Mode is active/inactive and Track selection.
Can you clarify what you mean by you're on channel 16? are the controls on the midimix changed to channel 16 or something else?

rebbarth
Control Surface Studio User
#4

thanks for answering. well, i just want to choose a mode with any button and it to light up. i´ve tried everything. turn global led mode in script on /off / custom / on 127 ,
set 127 on / 0 off in controller script
on mode send feedback yes, acitve 127 send feedback to several buttons
on mode selector default 7 custom, send feedback yes, acitve 127 send feedback to several buttons
tried different midi channels
tried note / cc

still nothing. do some of these interfere? but i must have choosen all possibilities,,,

John Carney
Forum Admin
#5

In Ableton's preferences, do you have track and remote turned on for the input/out options of your script (see attached screenshot). This is needed for LED feedback to be sent to your controller from live.

As I mentioned, I tested with a Midimix controller myself and all worked correctly so not sure what else it could be.