Your shopping cart is empty.

Can't get led feedback to midifighter 64

Submitted by RGBEATZ on Sun, 11/24/2019 - 21:08
RGBEATZ
Control Surface Studio User

Hello! I am using css with Ableton 9.7.7 and my midi fighter 64, 3d and twister. Everything is working pretty well except that no matter what I seem to do, I can't get my 64 to receive led feedback in any form. I have track and remote turned on for the input and output, I am receiving midi in and midi out messages from ableton's key/midi in/out indicator as well as receiving the appropriate midi in/out messages (with the midi out velocity assignments made in css) in midi monitor. Even with all that, the 64's leds show no response. Is there anything else I could have overlooked??

One other thing to note is that even though I have user_remote_scripts folder located correctly in the settings, whenever I export my scripts, I get this error message

Traceback (most recent call last):
File "", line 1, in
ImportError
:
No module named User_Remote_Scripts

My scripts also do not show in the control surface assignment in preferences even though css says my script exported successfully. However if I change The folder the scripts save to to MIDI Remote Scripts, then my scripts appear and are able to be used (I still receive the same error message though).
I am at the end of my rope and am not sure what to do to remedy this. Any help is appreciated.

Topic Category: 

8 Responses

Comments

John Carney
Forum Admin
#1

Hi RGBEATZ,

Do you have LED feedback working with your other controllers (3d and twister) ?

With regards to the folder you save your scripts to, it must be Live's 'Midi Remote Scripts' folder else they won't show in Live.
On Mac:
Applications/Live x.x./Contents/App-Resources/MIDI Remote Scripts
On Windows:
\ProgramData\Ableton\Live x.x\Resources\MIDI Remote Scripts

RGBEATZ
Control Surface Studio User
#2

Hello, thank you for your response!
I will have to check the twister again after I'm off work, but I can't get led feedback on the 3d either. However, I can get feedback if i send the velocity value to the controller with Bomes for what its worth.

RGBEATZ
Control Surface Studio User
#3

Okay so just now set up a test led mapping with the twister and it does receive led feedback! Gonna try again with 64 today and see if there is anything I'm doing wrong.

RGBEATZ
Control Surface Studio User
#4

Yeah, can't seem to get feedback with the 64 no matter what I do. This makes me think though that I might have something off in the controller manager. I have one container with the buttons set as notated in the 64 user guide so now I'm really lost lol. Tried setting different control type settings for button 1 as well and no dice.

upload files: 
John Carney
Forum Admin
#5

Hey,

I have been chatting with one of our other members who has a Midi Fighter 64. He's going to check if feedback is working for him at the weekend.

RGBEATZ
Control Surface Studio User
#6

Awesome, thank you man.

RGBEATZ
Control Surface Studio User
#7

Any word yet?

John Carney
Forum Admin
#8

Nothing as yet sorry. I've nudged him, hopefully he will respond soon.